Norme reduse cu 50% pentru consumul de carburanti al ministrilor! Se reduc si cheltuielile cu bunurile institutiilor publice



Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care prevede reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile la toate autoritatile si institutiile publice din Romania.

OUG prevede ca toate institutiile vor trebui sa reduca cu 20% cheltuielile aferente bunurilor si serviciilor: combustibil, carburanti, deplasari, telefon, mobilier etc. Reducerea de cheltuieli face referire la trimestrele 3 si 4.

Potrivit premierului Emil Boc, fac exceptie de la regula cheltuielile legate pentru plata serviciilor medicale, medicamente si materiale sanitare.

Boc a mai precizat ca s-au introdus normative si pentru consumul lunar de carburanti. Astfel, consumul de carburanti pentru masinile oficialilor statului se vor reduce cu 50%.

quot;Pana la sfarsitul anului reducem cu 50% consumul lunar de carburanti pentru masinile ministrilor (de la 400 de litri pe luna, se ajunge la 200 l), la ministere si case de sanatate (de la 300 l, se ajunge la 150 l). La prefecturi se reduce de la 350 litri, la 175 litri pe luna, iar la Consiliile Judetene, de la 300 l la 150 l quot;, a spus Boc.

quot;Exista un ghid legislativ cu privire la aceste normative care vizeaza consumul pentru autoritati locale. Sunt discrepante la consum quot;, a mai aratat Boc.