Noul iPhone 4.0 va fi lansat luni

Noua generatie a gadgetului care a creat noi standarde pe piata telefoanelor inteligente ar putea fi lansat chiar luni, cand seful Apple va sustine o conferinta de presa.

Totusi, intrebarea pe care si-o pun toti analistii de profil este daca cel mai mare producator american IT mai poate sa surprinda pietele, dupa succesul cu mult peste asteptari pe care l-a avut cu tableta iPad, si in conditiile unei presiuni tot mai mari din partea concurentei.

Principala provocare pentru Apple este sa aduca inovatii in plus fata de precedentele modele, in conditiile in care iPhone este deja un blockbuster – motorul profitului si al evolutiei fulminante a cotatiei bursiere -, insa sarcina este cu atat mai grea cu cat succesul iPad a dus deja la crearea unei noi piete, scrie Reuters. Totodata, progresele competitorilor care folosesc sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, aplica o presiune si mai mare pentru ridicarea standardelor. (…)

Luni, la San Francisco, Steve Jobs va sustine o prezentare in cadrul Conferintei Mondiale a Dezvoltatorilor IT, moment in care, potrivit informatiilor din piata, ar putea fi lansat noul iPhone.

In privinta aspectelor tehnice, nu exista foarte multe surprize, dupa cele doua incidente in care doua modele au fost uitate – intentionat sau nu, nu s-a dovedit – in locuri publice, ocazie cu care bloggeri au avut ocazia sa le testeze.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar