Noul slogan turistic al Romaniei: Explore the Carpathian garden


Brandul de turism al Romaniei va fi lansat la Shanghai, joi, 29 iulie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei la Expozitia Mondiala 2010. Noul slogan turistic al Romaniei va fi quot;Explore the Carpathian
garden quot; si a fost conceput si promovat prin finantare din fonduri europene.

Dupa ce in 2009 s-au cheltuit 1,5 milioane de euro pentru brandul quot;Land of
choice quot;, ministrul Turismului Elena Udrea va lansa un nou brand turistic, “Explore the
Carpathian garden quot;, care va avea ca logo o quot;frunza quot;, reprezentand simbolul primordial al naturii, al prospetimii
si al cresterii. Noul logo este realizat pe un fond albastru care face
trimitere spre turismul balnear si de intretinere.

quot;Noul brand turistic
este unul proaspat. Brandul este practic o imagine, un slogan, care
reprezinta Romania. Cand vezi scris sau o imagine sa stii ca se refera
la Romania, se refera la anumite atractii ale Romaniei pentru care tu
te-ai duce sa vizitezi tara aia. Va avea un logo care, oriunde va fi
vazut, oamenii vor sti ca este Romania, iar brandul acesta arata o
imaginea noua, fresh, care se refera la natura quot;, a declarat Elena Udrea la B1.

Nu mai putin de 75 milioane de euro au fost alocati pentru promovarea brandului turistic pana la
finalul anului 2013. La evenimentul de lansare vor participa ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Bacoschi, si legendele sportului romanesc, Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

Caracteristicile brandului vor fi subliniate prin recitalul maestrului Gheorghe Zamfir. Publicul prezent la lansare va viziona un film de prezentare a tarii noastre ca destinatie turistica si va primi suveniruri inscriptionate cu noul logo, din partea organizatorilor romani.

Din punct de vedere vizual, logoul sub care va fi promovata Romania este unul proaspat, inspirat de unul dintre cele mai puternice simboluri ale poporului roman si in acord cu tendintele mondiale de reorientare spre natura, descoperire, conservare.

Obiectivul general al brandului de turism este crearea unei imagini pozitive a Romaniei prin realizarea si afirmarea brandului turistic national, prin cresterea atractivitatii Romaniei in strainatate ca destinatie de turism si indirect de afaceri. Pentru prima data, Romania va aborda aceasta problema intr-un mod profesionist, pentru a putea raspunde competitiei din domeniu si a se distinge pe plan international.

Dupa lansarea internationala a brandului, urmeaza campania de comunicare si promovare a Romaniei ca destinatie turistica, mergand pe coordonatele date de cercetarea efectuata pe pietele tinta si folosind identitatea vizuala aferenta brandului.