Vineri, pe 21 decembrie 2012, nu-i loc pentru sfarsitul lumii! Pentru ca Bacania Cu Suflet, coltisorul din Piata Romana cu bunatati traditionale romanesti, unde te simti ca printre prietenii din copilarie, implineste primul anisor!Vineri, 21 decembrie, sunteti asteptati de dimineata pana seara, sa ciocniti un pahar de tuica fiarta, facuta asa cum o faceau bunicii nostri “A fost un an in care am invatat multe, in care am legat multe prietenii si in care am descoperit impreuna bunatati din toate colturile tarii. Atat de bune, incat de multe ori am vazut cum s-a luminat la fata oricine a gustat din ele”, ne-a marturisit Doina.Pe Doina si pe Liviu ii gasesti mai tot timpul in Bacanie, mereu prietenosi si binedispusi, oricand gata sa iti spuna povestea fiecarui produs. La ei chiar e altfel, simti ca mergi in vizita la niste prieteni vechi, nu la cumparaturi.“Noua ne place sa va multumim personal ca ne-am imprietenit, asa ca va asteptam vineri, 21 decembrie, de diminea 539;a pana seara, sa ciocnim un pahar de tuica fiarta, facuta asa cum o faceau bunicii nostri”, a adaugat Liviu.Bacania cu Suflet se afla langa Piata Romana, cum intri pe Mendeleev dinspre rond si mergi spre Amzei, la prima intersectie pe partea dreapta, la numarul 37. Deasupra intrarii este scris atent, cu o sfoara, Bacanie, sa o recunosti usor.Despre BacanieBacania cu Suflet a luat nastere din dorinta de a aduce in Bucuresti o parte din traditia, bunatatile si obiceiul de a mânca sanatos al locuitorilor Bucovinei si Maramuresului. Situata pe Strada Mendeleev numarul 37, Bacania cu Suflet se identifica usor printre betoane si claxoane de masini. Cu un design traditional, din lemn, bacania este formata din 3 incaperi: una cu bauturi traditionale românesti – vin, horinca, palinca -, cealalta incapere cu produse alimentare traditionale si ecologice, precum mezeluri si dulceturi, iar ultima incapere este destinata accesoriilor traditionale de design interior – farfurii pictate manual si vase din fonta ce readuc in prezent obiceiurile de gatit ale bacanilor de altadata. Produsele din Bacania cu Suflet sunt traditional atestate, majoritatea lor provenind din gospodarii particulare sau de la mici producatori, aproape toate naturale, fara adaosuri chimice sau conservanti. Cea mai mare parte a acestora provine exclusiv din Romania, astfel: din Bucovina – cascaval cu busuioc, mustar si negrilica, muschi taranesc in bait de miere, din Harghita – brânzeturi maturate cu ardei, ceapa, trufe si chimen, de lânga Brasov – lactate de bivolita – din Botosani – cozonac domnesc. De asemenea, se gasesc pâine naturala si produse de bacanie – zacusca, sos de ghebe, salata de bureti – de lânga Bacau – vinuri din struguri ecologici de la Cramele Frâncu din Adamclisi, dar si vinuri alese din dealurile Olteniei – Crama Oprisor, Sâmburesti, iar din Maramures – horinca si palinca din prune sau mere, prajituri de casa din Ocna Sugatag, mezeluri de la Brad sau de la Plescoi si multe altele.