Numarul de ministere din noul Guvern va fi cu 3 sau 4 mai mic


Premierul desemnat Emil Boc a anuntat joi seara, la OTV, ca la sfarsitul acestei saptamani va trimite in Parlament programul de guvernare si lista ministrilor, subliniind ca numarul de ministere din noua guvernare va fi cu 3 – 4 mai mic decat pana acum.

“Trebuie sa formez guvernul in zece zile pentru a face programul de guvernare si pentru a intocmi lista membrilor cabinetului. Avand in vedere urgenta in care ne aflam, vom incerca la sfarsitul acestei saptamani sa trimitem la Parlament programul de guvernare si lista ministrilor. Vineri, UDMR si PDL isi vor valida candidatii pentru functiile ministeriale”, a spus Boc

Emil Boc a mai precizat ca fata de guvernarea PDL – PSD, cand erau un numar de 19 ministere, in noua guvernare va fi redus numarul acestora cu 3 sau 4, ca semn de restrangere a cheltuielilor “din fruntea tarii”.

“In raport cu ce a fost in guvernul PDL – PSD, cand erau 19 ministere, in guvernarea care va incepe vor fi cu cel putin 3 sau 4 ministere mai putin. nbsp; Am luat aceasta decizie, care este in acest moment o propunere, pentru ca trecem printr-o perioada dificila. In 2009 am dat unele semne de restrangere a cheltuielilor. Cred ca este bine si sanatos ca sa dam semne de austeritate bugetara si restrangere a unor cheltuieli publice. Vom nbsp; reduce trei patru ministere, e un semnal ca de aici, din fruntea tarii, se da un semnal de rigoare. Nu avem bani de aruncat pe geam.