O femeie, lasata sa avorteze singura de un medic musulman

Un caz extrem de grav a declansat o ancheta la Maternitatea Giulesti din Capitala. O femeie insarcinata, internata acolo, s-a chinuit asistata doar de sotul ei sa avorteze fatul pe care il purta in pantece.

Asta dupa ce aflase recent ca bebelusul are sindromul Down. Medicul de garda a refuzat sa o ajute, pentru ca ii interzicea religia. Socat de toata intamplarea, sotul femeii a depus acum o plangere si cere ca medicul respectiv sa nu mai profeseze niciodata.

Totul s-a petrecut la jumatatea lunii martie. Femeia in varsta de 39 de ani era programata sa faca o intrerupere de sarcina,dupa ce aflase ca fatul avea sindromul Down. Era deja insarcinata in 6 luni.

La spital i-a fost administrata o injectie pentru a-i declansa avortul. In cursul noptii de 17 martie, femeia s-a simtit rau si oricat a implorat dupa ajutor, medicul de garda nu a asistat-o. In locul lui, sotul a fost cel care a ajutat-o pe femeie sa avorteze.

Incredibila explicatie de dupa avort, conform careia medicul nu a actionat pentru ca ii interzicea religia musulmana, nu l-a incalzit deloc pe barbat. El asteapta acum raspunsuri de la Colegiul Medicilor.

Sursa foto: PRO TV