Obama la Copenhaga: Stoparea incalzirii globale prezinta progrese “insuficiente”

nbsp;

Acordul asupra incalzirii climei este quot;semnificativ quot; si quot;fara precedent quot;, dar progresele inregistrate sunt quot;insuficiente quot;. Este declaratia presedintelui american Barack Obama, la sfarsitul unei zile dominate de negocieri intense la Copenhaga. Ecologistii cred insa ca intelegerea reprezinta un regres in comparatie cu prevederile Protocolului de la Kyoto.

Potrivit unui oficial din administratia Obama, documentul prevede ca fiecare tara va trebui sa prezinte actiunile pe care le va intreprinde pentru a reduce poluarea globala. Liderii din SUA, India, Brazilia, Africa de Sud si China au consimtit sa participe la acordul privind incalzirea climatica. In timp ce unii lideri vorbesc despre o adevarata victorie in lupta cu incalzirea globala, altii sunt moderati in legatura cu succesul negocierilor de la summit.

quot;Astazi am ajuns la un acord semnificativ si fara precedent aici la Copenhaga quot;, spune presedintele american, Barack Obama, care insa a apreciat ca progresele facute sunt quot;insuficiente quot;. Si cancelarul german Angela Merkel este sceptic: quot;Este un pas inainte dar in ciuda acestui fapt trebuie sa spun ca mi-as fi dorit mai mult de la aceasta conferinta. quot;

Ecologistii vorbesc insa despre un adevarat dezastru: quot;Este un dezastru. Practic, reprezinta mai multi pasi inapoi fata de prevederile Protocolului de la Kyoto. Nu are nicio substanta quot;.

Sursa foto: USA Today

Citeste mai mult pe site-ul Antena 3