Octavian Morariu: Obreja este distrugatorul boxului amator romanesc

nbsp;

Presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman, Octavian Morariu, a raspuns luni acuzatiilor venite din partea presedintelui suspendat al FR Box, Rudel Obreja. Acesta din urma a spus saptamana trecuta ca Morariu este in sluga Asociatiei Internationale a Boxului Amator, cu care Obreja se afla in conflict.

quot;Nu am dorit initial sa raspund acestui atac josnic, aceste agresiuni verbale incalificabile. Dar ma simt obligat sa o fac pentru a raspunde solicitarilor venite din partea adevaratei familii a boxului romanesc. Intr-adevar sunt in slujba cuiva, si anume a sportivilor, in particular si a intereselor sportului romanesc in general. In schimb, Rudel Obreja este un distrugator al boxului romanesc amator quot;, a spus Morariu.

quot;Daca cineva calca pe cadavre, acela nu sunt eu, ci acei conducatori care uita pentru ce au fost alesi si, cu demagogie obraznica si persistenta, deturneaza eforturile tinerilor quot;, a mai spus presedintele COSR.
Acesta a precizat ca Rudel Obreja stia de avertismentele venite din partea AIBA quot;dar le-a ignorat cu buna stiinta, periclitand participarea boxerilor romani la Jocurile Olimpice de la Londra quot;.

De asemenea, Morariu, alaturi de Francisc Vastag, Leonard Doroftei si alti fosti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis presedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare in care ii solicita acestuia sa amane dezafilierea FR Box, daca Rudel Obreja va renunta la functie pana la 1 septembrie.

Scrisoarea mai este semnata de Titi Tudor, Stelian Sandu, membrii in Comitetul Executiv al FR Box, Fanel Trandafir, vicepresedinte al federatiei, Marius Merisan, presedintele sectiei de box a clubului Rapid, Robert Baeatu, fost antrenor federal, Constantin Martiniuc, fost presedinte al comisiei de disciplina a FR Box, Marin Ivana, presedinte al clubului de box quot;Patrick Ivana quot;, Alec Nastac, medaliat olimpic, si Marcel Boboc, presedintele Asociatiei de Box din Valcea.

quot;In cazul in care domnul Rudel Obreja va decide sa renunte in totalitate la functie pana la data de 1 septembrie 2011, va solicitam sa nu excludeti Federatia Romana de Box din cadrul AIBA pana la data de 28 octombrie 2011, cand noile alegeri vor fi organizate, astfel incat sportivii sa-si poata continua participarea la competitiile internasionale, permitandu-le celor mai buni dintre ei sa se califice si sa participe la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor quot;, se arata in scrisoarea trimisa presedintelui AIBA.

Obreja nu a fost lasat sa intre in sediul COSR

Inaintea conferintei de presa pe care Octavian Morariu a sustinut-o la sediul, Rudel Obreja, presedintele suspendat al FR Box a incercat sa intre in cladire, insa nu a fost lasat de bodyguarzii prezenti la poarta. quot;Eu sunt presedintele Federatiei Romane de Box si vreau sa intru in sediul COSR, nu e sediul lui Morariu. Eu sunt suspendat de AIBA, nu de COSR. Asta e dovada ca faceti slugarnicie in fata AIBA. A adus bodyguarzii ca sa nu ma lase sa intre quot;, a strigat Obreja.

Acesta a asteptat finalul conferintei de presa sustinute de Morariu si a organizat ad-hoc, la randul sau, o intalnire cu jurnalistii, chiar la poarta noului sediu al COSR de la Arcul de Triumf.

Citeste stirea completa in paginile site-ului adevarul.ro