Orasul Plombieres din Belgia a interzis rezidenta cetatenilor UE fara venituri

nbsp;

Orasul belgian Plombieres, aflat la granita cu Olanda, a interzis de saptamana trecuta rezidenta cetatenilor UE care nu se pot sustine financiar, relateaza The Daily Mail.

De cealalta parte a granitei fata de Plombieres, la Vaals, autoritatile olandeze se pregatesc sa aplice acceeasi masura incepand din septembrie.

Ambele localitati spun ca aplica o clauza din legislatia UE care le permite sa interzica rezidenta cetatenilor europeni care nu pot dovedi ca au mijloace sa se sustina, scrie Daily Mail.

Uniunea Europeana a cerut guvernului olandez clarificari in legatura cu planul de a interzice rezidenta cetatenilor UE care nu se pot sustine financiar.

Consiliul orasului Vaals, din sudul provinciei Limburg, spune ca plateste deja beneficii sociale unui numar prea mare de imigranti someri si nu-si poate permite sa includa in continuare alte persoane in acest sistem. Un oficial al Consiliului local, Jean-Paul Kompier, a mentinat cu precadere romanii si polonezii ca avand mari dificultati in a-si gasi o slujba, pentru ca nu cunosc limba olandeza, potrivit Radio Olanda.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a atras atentia, vineri, ca interdictiile impuse liberei circulatii a cetatenilor UE ar putea constitui o incalcare a legislatiei europene.

Aceste declaratii ale unor municipalitati – care invoca o clauza din legislatia europeana ce le-ar permite sa se apere de o eventuala impovarare a sistemului de beneficii sociale – ii ingrijoreaza tot mai mult pe functionarii de la Bruxelles, ale caror avertismente transmise atat Belgiei, cat si Olandei au avut un efect limitat, scrie Daily Mail.

Citeste mai mult pe money.ro. nbsp;