PDL are televiziuni, posturi de radio si ziare in toata tara. Mogulul Pinalti detine in Neamt o televiziune si un radio

Democrat-liberalii isi promoveaza campaniile prin intermediul propriilor televiziuni, posturi de radio sau ziare locale. Tot mai multe orase din tara sunt dominate pe piata media de o adevarata retea de presa, prin intermediul careia sunt promovate propriile campanii, scrie Jurnalul National.
Saptamana viitoare, comisiile de aparare vor da avizul pentru Strategia Nationala de Securitate, emisa de CSAT, strategie care a introdus presa la capitolul vulnerabilitatilor la adresa sigurantei nationale. Presedintele Traian Basescu a criticat in nenumarate randuri mogulii de presa care isi folosesc trusturile pentru a manipula opinia publica, insa facut niciodata nu a facut referire la presa controlata de PDL.
Jurnalul National scrie ca mogulii buni se impart in doua categorii: mogulii mijlocii, care detin posturi TV cu acoperire nationala, cum ar fi Bobby Paunescu si Silviu Prigoana, si mogulii mici, de provincie, care controleaza televiziunile, posturile de radio si ziarele din diferite judete.
Astfel, primarul democrat-liberal de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, zis Pinalti, detine, in Neamt, prin intermediul fiicei sale, o televiziune si un radio. In Mures, Petru Basa controleaza lantul de radiouri Radio Son. Dambovita TV este controlata de Sorin Toader, fostul sofer al deputatului democrat-liberal Gheorghe Albu, iar Radioteleviziunea Mehedinti si postul Radio Severin apartin sotiei lui Mihai Stanisoara, fost ministru al Apararii.
Jurnalul National mai scrie ca Valentin Adrian Iliescu, seful Departamentului pentru relatia cu Parlamentul, a preluat, de curand, televiziunea Etalon, din Valcea.
Si in Gorj, 80% din presa locala este controlata de PDL, o situatie asemanatoare fiind si in Brasov si Mures. La Iasi, site-ul de stiri newsiasi.ro il are drept director editorial pe Iulian Micu, director al ultimei campanii prezidentiale a PDL in Iasi.