PNL va negocia cu toate partidele, cu exceptia independentilor


Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat luni, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca partidul a votat demararea negocierilor cu toate partidele parlamentare, incepand de maine, cu exceptia grupului de independenti, pe care liderul liberal ii considera o quot;facatura fugita de la alte partide quot;.

Antonescu a precizat ca partidul sau va intra la guvernare doar in conditiile in care primul-ministru va fi al PNL sau va fi o personalitate incontestabila si independenta.

quot;PNL va face parte doar dintr-un guvern condus de un prim-ministru desemnat de PNL sau de o o personalitate a carei independenta si competenta sa fie recunoscute.

Hotararea a fost adoptata de membrii Delegatiei Permanente cu 173 de voturi pentru, 7 abtineri si 1 vot impotriva. Totodata, au fost mandatati sa poarte negocieri cu partidele Ludovic Orban, Radu Stroe, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, in frunte cu Crin Antonescu, care conduce delegatia.

De precizat ca PNL l-a mandatat pe Crin Antonescu pentru functia de prim-ministru. quot;Delegatia Permanenta a partidului a decis sa ma desemneze ca presedinte pentru functia de prim-ministru, daca pozitia ar reveni PNL. Vom purta negocieri cu toate partidele parlamentare, adica PDL, PSD si UDMR si grupul minoritatilor. Nu vom discuta cu grupul independentilor pentru ca nu recunoastem facatura numita grupul independentilor. (…) Nu recunoastem statutul de partid parlamentar al grupului de oameni fugiti din alte partide, nu putem face parte dintr-un guv in care acestia sunt reprez quot;, a spus liderul liberal.

Totodata, Antonescu a anuntat ca partidul va negocia cu toate partidele, inclusiv cu PDL, dar respinge ideea ca guvernul trebuie alcatuit in jurul PDL, chiar daca Traian Basescu este validat presedinte. quot;Vom discuta cu toate partidele parlamentare. Nu acceptam ideea ca acest guvern sa se constituie cu cine vrea sau cum vrea Traian Basescu. Guvernul trebuie sa se constituie in jurul unui program de guvernare, a unor principii, si nu in jurul unui partid care risca sa se transformat intr-un partid stat quot;, a declarat Antonescu

Liderul liberalilor a mai subliniat ca PNL se va asocia doar cu partidele parlamentare care impartasesc principiile enumerate mai sus.

Antonescu a mai aratat ca intalnirea cu partidele va incepe chiar de marti, precizand ca il va contacta si pe Emil Boc, Mircea Geoana, Varujan Pampuccian si Marko Bela.

quot;Am ramas dator dlui Boc cu un raspuns la o invitatie facuta de pentru un dialog pe tema crizei si a constructiei unei majoritati. Il voi suna si-i voi spune ca suntem gata sa stam de vorba quot;, a mai spus Antonescu.

Foto: Mondo News