PSD: Ruxandra Brutaru a dus compania Tarom aproape de colaps


Social-democratii atrag atentia asupra situatiei dezastruoase in care se afla Tarom, cu referire la actualul director al companiei, Ruxandra Brutaru, care quot;continua drumul catre falimentul unei companii de stat profitabile si cu o istorie lunga quot;.

quot;Ne uimeste in fiecare zi cu cate o noua inginerie menita sa distruga aceasta companie quot;, se precizeaza intr-un comunicat de presa al PSD, in care se mai precizeaza ca Tarom se afla, in acest an, pe pierdere.

quot;Tarom inregistreaza un deficit de 80 de milioane de dolari, dar acest aspect economic nu o impiedica pe directoarea Ruxandra Brutaru sa dispuna anumite sposorizari si sa cheltuiasaca banul companiei defectuos, dupa bunul plac. Sub patronatul Ministrului Berceanu, fara niciun control, au loc sponsorizarea echipei de fotbal Poli Timisoara, concursuri de oina, concursuri de pescuit realizate de firma SC Brutus SRL, firma nbsp; care apartine directoarei Brutaru quot;, arata social-democratii.

Astfel, in loc sa se concentreze pe cresterea profitabilitatii companiei, printr-un management cat mai simplu si eficient, de exemplu prin reducerea si comasarea numarului de curse, acuala conducere a Tarom prefera sa mentina un numar mare de curse, cu pasageri putini, decat sa reduca numarul de curse, dar sa mareasca numarul de pasageri pentru acestea, mai sustin social-democratii. Astfel, compania Tarom inregistreaza un numar mare de curse, care insa nu produc profit, ci doar pierderi.

Drept urmare, PSD cere primului-ministru, Emil Boc, sa dispuna un control cat mai riguros la compania Tarom si sa demita cat mai repede conducerea, pentru a evita surpriza neplacuta a distrugerii si pierderii unei companii valoroase si cu traditie a Romaniei.