PSD va depune motiune de cenzura, a decis CExN al partidului


Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a aprobat, astazi, depunerea unei motiuni de cenzura, detaliile privind calendarul acestei actiuni urmand a fi stabilite in cadrul reuniunii CExN, transmite Mediafax.

Decizia a fost luata la propunerea liderului PSD Victor Ponta, care a declarat ca obiectivul fundamental al social-democratilor este acela de a se opune cu orice mijloace guvernarii Basescu – Boc.

quot;Va propun un vot de principiu ca obiectivul fundamental al nostru sa fie de a ne opune cu orice mijloace guvernarii Basescu-Boc, iar asta inseamna o motiune de cenzura. Avem dreptul la o singura motiune de cenzura pe aceasta sesiune, iar data si textul il decidem impreuna, la o urmatoare intalnire quot;, a spus Ponta.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru Mediafax, ca subiectul motiunii de cenzura a fost discutat si in Biroul Permanent National care a precedat sedinta CExN, iar liderii partidului au cazut de acord ca, in principiu, motiunea de cenzura va fi depusa imediat dupa Consiliul National din 16 octombrie, cand PSD va lansa si oferta de guvernare. sta si in functie de o eventuala remaniere a Guvernului Boc.

Potrivit unor surse din partid, motiunile de cenzura ale PSD vor viza Agricultura si Sanatatea. Totodata, social-democratii au precizat vor sustine orice motiune venita de la PNL.

Foto: Mondo News