Palatul lui Ulise a fost descoperit in Itaca de arheologii greci


Arheologii greci au descoperit in Itaca un palat care dateaza din secolul 8 i.e.n., despre care spun ca i-a apartinut eroului din epopeea lui Homer, care ar fi existat astfel in realitate.

Personajului central al epopeii “Odiseea”, Ulise, i-au luat zece ani sa se intoarca acasa dupa cucerirea cetatii Troia, timp in care a avut parte de o multime de peripertii.

Ajuns acasa, a descoperit ca sotia sa, Penelopa, era asaltata de o ceata de petitori, care invadasera palatul regal. Cu ajutorul tatalui sau, Laerte, si al fiului sau, Telemah, si-a ucis rivalii si si-a recastigat astfel tronul.

In ciuda detaliilor fantastice, intriga din Odiseea este ancorata in real, sustine o echipa de arheologi greci. Ei sunt de parere ca i-au descoperit palatul lui Ulise, pe insula Itaca, situata in Marea Ionica, relateaza Telegraph.co.uk.

Este vorba de o cladire cu trei etaje, cu scari sculptate in piatra si in 539;esata de vase de ceramica. Locatia se potriveste de minune cu detaliile descries de Homer in epopee, au precizat arheologii de la Universitatea Ioannina.