Panica in Grecia! Populatia a scos din banci 5 miliarde de euro

Panica in Grecia! Populatia si-a scos banii din banci si i-a ascuns in garaje sau i-a scos din tara. Totul de teama ca ar putea ramane fara ei!

Astfel, grecii au retras din banci cinci miliarde de euro numai in luna mai a acestui an. Cutiile de valori ale bancilor pot fi inchiriate la pret dublu, insa multe nu mai sunt disponibile, motiv pentru care oamenii isi ascund banii acasa sau ii scoata din tara.

De ce isi scot grecii banii din banci? Din cauza crizei care a amenintat si inca mai ameninta tara, dar si a haosului guvernamental. nbsp;Faptul ca si-au scos banii din banci le da macar siguranta ca economiile le sunt protejate de o eventuala prabusire a sistemului bancar. nbsp;

Bancilor nu le-a mai ramas decat sa dubleze tarifele de inchiriere a cutiilor de valori. quot;Lucrez in banca de 31 de ani si niciodata nu am vazut o asemenea panica quot;, spune un functionar al unei banci centrale din Atena, care si-a inchiriat deja toate cutiile de valori. nbsp;

Numai in luna mai, grecii, de la bogati la saraci, au scos cinci miliarde euro din conturi, parte a ceea ce analistii numesc quot;fuga din banci pe tacute quot;.