Papa Benedict ia cina, la restaurante din afara Vaticanului, in timpul meciurilor de fotbal

Speculatiile referitoare la iesirile secrete ale papei Benedict al XVI-lea in afara zidurilor Vaticanului pentru a lua cina, tarziu, la un restaurant din apropiere, au produs rumoare in presa italiana de miercuri, informeaza ansa.it.

Aceasta informatie a fost publicata in premiera, marti, de un jurnalist specializat in cancan, care a pretins ca Suveranul Pontif a fost vazut mancand peste cu o seara inainte la un restaurant aflat la 200 de metri in afara zidurilor cetatii Vatican.

Aceasta presupusa cina tarzie a avut loc in seara in care nationala de fotbal a Italiei a jucat cu nationala statului Paraguay, aceasta coincidenta facandu-l pe acel jurnalist sa afirme ca papa Benedict si-ar fi quot;programat quot; iesirea sa neoficiala pentru a profita astfel de linistea de pe strazile Romei si pentru a nu fi remarcat.

Restaurantul Al Passetto di Borgo a fost unul dintre restaurantele preferate de Benedict al XVI-lea inainte de a deveni Papa, a precizat jurnalistul italian in cotidianul de centru-dreapta Il Foglio.

Surse din Vatican au negat aceste informatii, pe care le-au catalogat ca fiind quot;total neadevarate quot;.

Insa, miercuri, un alt cotidian italian a citat declaratia unui chelner din acel restaurant, care a recunoscut ca Papa Benedict a luat intr-adevar cina la Al Passetto di Borgo, in seara de luni, cand restaurantul este de regula inchis. Patronul restaurantului a declarat insa ca afirmatia nu este adevarata, iar surse din Vatican sustin ca acestea sunt doar zvonuri, alimentate de vechile preferinte culinare ale Papei.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV (Sursa foto: bbc.co.uk)