Partia din Sugas Bai si baza de tratament de la Hatuica, inaugurate de Udrea

Imbunatatirea infrastructurii turistice din judetul Covasna prin investitiile MDRT
Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a inaugurat sambata doua obiective turistice realizate prin programul de dezvoltare a instrastructurii turistice finantat de MDRT.

Reabilitarea infrastructurii de schi din zona Sugas Bai a primit finatare prin subprogramul Schi in Romania. Proiectul de investitii a fost derulat de Consiliul Local Sfantu Gheorghe.

Obiectivul proiectului il constituie dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Sugas Bai, prin: reabilitarea partiei existente Sugas 1, amenajarea unei partii noi Sugas 2, montarea unei instalatii de iluminat artificial si a uneia de zapada artificiala, precum si constructia unei baze salvamont (localizata intre cele doua partii). Aceasta investitie va duce la relansarea turismului local prin diversificarea ofertei turistice si implicit la cresterea veniturilor locale.

Baza de tratament de la Hatuica (com. Catalina) valorifica mofetele din zona Covasna, unice in Europa prin continutul foarte ridicat de dioxid de carbon (in propor 539;ie de 95-98%). nbsp;

Baza de tratament este dotata cu: cabinet medical, cabinete pentru bai calde, sala de fizio-terapie, cabinet de masaj, cabinet de gimnastica medicala si camere pentru odihna si tratament.

Serviciile oferite aici vor putea fi folosite in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, dermatologice, ginecologice si endocrine, precum si in unele afectiuni ale aparatului locomotor.