Pasagerii aeronavei Airbus 330 care s-a prabusit in Atlantic pe 1 iunie 2009 au trait 3 minute de groaza

Avionul Airbus 330 care s-a prabusit in Atlantic pe 1 iunie 2009 a cazut ca un bolovan din cer. La bord se aflau 228 de oameni, printre care si o romanca de 33 de ani, originara din Buzau.

Cu ajutorul cutiilor negre, specialistii au reconstituit ultimele momente ale zborului fatidic: au fost 210 secunde in care pasagerii au stiut ce se intampla si care va fi deznodamantul.

La o altitudine de aproape 12 mii de metri, intr-o zona de turbulente puternice, senzorii care indica parametrii de viteza au inghetat.

O situatie dificila dar nu imposibil de gestionat. Insa, in mod inexplicabil, in loc sa incerce solutia din manual, pilotii mai degraba au inrautatit lucrurile.

Curios, comandantul de bord tocmai iesise din cabina, sa se odihneasca inainte de apogeul turbulentelor. Copilotii au incercat sa-l cheme de mai multe ori, pana cand acesta a revenit la postul de pilotare. El nu a preluat, totusi, comenzile, ramase, pana la sfarsit, la unul dintre copiloti. nbsp;Avionul s-a prabusit brutal cu viteza de 3.300 de metri pe minut.