Pasca de Paste: Vezi cum se face pasca cu branza de vaci si pasca cu smantana

Pasca cu branza de vaciIngrediente: 600 gr branza de vaci; 4 oua; 3-4 linguri smantana; o lingura plina cu faina; 2 linguri pesmet; sare; 6-7 linguri de zahar (dupa gust); 3 plicuri zahar vanilat; 100 gr stafide; coaja de lamaie; aluat de cozonac dintr-un kg de faina.Mod de preparare:Din aluatul de cozonac se intinde o foaie grosuta, cat tava de mare: in jurul foii se pune un colacel impletit tot din aluat. Branza se da prin sita, se amesteca cu zahar, vanilie, coaja de lamaie, faina, pesmet, smantana, stafide, sare, galbenusurile si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in mijloc. Se unge cu ou si se presara cu stafide. Se introduce in cuptor sa se coaca la foc mic, se pot face din aceasta compozitie doua foi in tavi mai mici.Pasca cu smantanaIngrediente: aluat de cozonac dintr-un kg de faina, un kg smantana, 6 linguri zahar, 3 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie, 3 linguri de faina, un praf de sare, 6 albusuri.Mod de preparare:Smantana trebuie sa fie groasa, iar pentru a scoate zerul din ea se pune intr-o cratita o mana de malai si deasupra un servet ca sa treaca peste marginile cratitei; se toarna smantana pe servet, se lasa cateva ore, sau de seara pana dimineata ca malaiul sa absoarba zerul din smantana. Smantana fiind groasa si fara zer, se amesteca cu faina, cu zahar, vanilie, coaja de lamaie si albusurile batute spuma. Se intinde din aluat o foaie, se aseaza pe o tava mare, se face un colacel impletit si se aseaza in jurul foii, se toarna smantana in interiorul colacelului, se unge colacelul cu un galbenus si se introduce in cuptor la foc mic.Sursa foto: apropo.ro