Piata Taraneasca va asteapta in acest weekend la Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman va asteapta, in acest weekend, de dimineata pana seara tarziu in curtea interioara a Muzeului Tranului Roman cu produse traditionale, produse naturale, mesteri populari si tineri artisti hand made, la o noua editie a Pietei Taranesti.Veti putea gasi produse atestate traditional din Galati, de la Zimbria (delicatese din carne de porc, de gasca, curcan, pastrama de oaie si branzeturi traditionale), dar si din zona Maramuresului (telemea, burduf si alte produse lactate).Tot din Maramures veti putea degusta vestitele prajituri traditionale ale D-nei Discalicau, mere si dulceturi de la D-nul Pop, mierea ecologica din stupina Onea, zacustile si siropurile de la Savoarea Maramuresului, alaturi de o palinca de la Satu Mare.Muntenia va fi reprezentata de nea Mihai, cu branzeturi din zona Argesului, prajiturile de la Buzau, turta dulce traditionala a lui Nea Onu de la Pitesti, sucul de mere natural de la Voinesti si terasa traditionala de la Targoviste. Gospodinele vor pregati mancaruri si gratare la fata locului, servite taraneste, cu lipii si muraturi.Din Moldova veti putea degusta vestitii cozonaci Bujor. Li se alatura si mierea dobrogeana, vinurile bio din Constanta, dulciurile unguresti si alte delicatese, pe alese si pe degustate, cum cere traditia la Piata Taraneasca.Li se alatura zeci de mesteri populari din toate zonele tarii: iconari, ceramisti, lucratori in lemn, cu instrumente muzicale, tesatoare, cojocari, bijutieri, dar si tineri artisti hand made, care isi vor prezenta produsele facute in diferite tehnici si folosind materiale diverse, toate realizate cu suflet si daruire. Piata taraneasca” este un eveniment deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice, mesterilor populari si produselor hand made.Telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos, precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin. Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, organizatorii targului v-au pregatit vin de bautura, dar si palinca si licoare salajana.La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate! Intre 25 si 27 mai, de la 10:00 pana la orele 18:00, in curtea Muzeul Taranului.