Placido Domingo va canta pe scena Covent Garden


Placido Domingo va canta pe scena Covent Garden, in sezonul 2009/2010, in operele quot;Tamerlano quot; de Georg Friedrich Handel si quot;Simon Boccanegra quot; de Giuseppe Verdi, informeaza Reuters.

Cantaretul spaniol (care poate interpreta atat roluri de tenor, cat si de bariton, n.r.) va marca, cu rolul din quot;Tamerlano quot; din martie 2010, al 26-lea rol al sau pe scena Covent Garden si va debuta, ca bariton, in opera quot;Simon Boccanegra quot;, trei luni mai tarziu.

quot;M-am simtit ca acasa la Covent Garden inca de cand am aparut prima data pe scena sa, in 1971 si sunt un mare admirator al directorului muzical Tony Pappano. Va fi o bucurie pentru mine sa ma intorc aici in sezonul viitor si sa prezint cele mai recente roluri ale mele publicului londonez quot;, a declarat Placido Domingo miercuri, cu ocazia anuntarii viitorului sezon al Covent Garden.

Sezonul 2009/2010 va fi unul dificil pentru Royal Opera House, deoarece aceasta este binecunoscuta pentru preturi mari ale biletelor si costuri de productie crescute. Desi repertoriul a fost stabilit inainte de izbucnirea crizei economice, Covent Garden a luat decizia de a pastra programul initial, desi multe alte opere si-au schimbat repertoriul din cauza crizei economice.

Printre titlurile anuntate pentru sezonul 2009/2010 sunt sapte noi productii de opera, printre care doua rusesti – quot;The Tsarina’s Slippers quot; de Ceaikovski si quot;The Gambler quot; de Prokofiev. P rintre interpretii de marca se numara Anna Netrebko si Rolando Villazon, care vor aparea in quot;Manon quot; a lui Jules Massenet.

nbsp;