Plaja virgina de la Sulina a fost luata de Ministerul Apararii Nationale


Plaja salbatica de la Sulina, una dintre ultimele bijuterii ale naturii, situata in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a fost cucerita de Ministerul Apararii Nationale (MApN). Pe langa plaja, Armata a pus mana si pe terenul adiacent, metru cu metru.

Totul, pentru amplasarea unui radar si a echipamentelor aferente care fac parte dintr-un sistem modern de observare, supraveghere si control al traficului maritim pe Marea Neagra, denumit SCOMAR. Asta oficial. Insa, confuziile din documentele oficiale prin care MApN a pus mana pe terenul cu pricina, in suprafata de aproximativ 32 de hectare inclusiv plaja, ridica numeroase semne de intrebare. Mai ales ca amplasamentul solicitat se afla langa o cazarma militara, partial dezafectata, pe terenul careia putea fi montat radarul. Daca mai adaugam si faptul ca anul trecut, pentru acelasi proiect, Armata a solicitat un teren mai mic cu cinci hectare, gandul ne duce la o posibila afacere imobiliara.

Totul a inceput la 29 ianuarie 2009, cand Consiliul Local al Orasului Sulina a aprobat printr-o hotarare transmiterea unui teren in suprafata totala de 26,4 ha, situat in extravilanul localitatii, in administrarea Ministerului Apararii, in vederea implementarii sistemului SCOMAR. Interesant, in timp ce consilierii locali aprobau hotararea, MApN a solicitat acordul de principiu pentru preluarea aceluiasi teren de la Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD).

Citeste mai mult in Jurnalul National