Podul hobanat de la Pasajul Basarab va fi deschis circulatiei dupa trei zile de teste


S-au facut primele teste la podul hobanat de la Pasajul Basarab. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent luni la primele teste cu incarcare maxima a podului si a declarat ca dupa terminarea probelor, va fi deschis circulatiei.

Potrivit Agerpres, testele constau in incarcarea maxima a podului cu aproximativ 1.500 de tone (13 tramvaie si 26 de camioane) si dureaza aproximativ 48-72 de ore. Ulterior, nbsp;
urmeaza sa fie montat sistemul de avertizare seismica.

quot;Dupa ce terminam si cu aceste probe, necesare darii in folosinta a pasajului, cat de curand ii dam drumul. Sa vad ca rezultatele sunt in ordine si sa le binecuvanteze proiectantul si constructorul quot;, a declarat Sorin Oprescu.

Podul de la Pasajul Basarab este cel mai lat pod din Europa si singurul pod hobanat cu statie de tramvai. nbsp; quot;Este o lucrare iesita din comun, e cel mai lat pod din Europa, 44 de metri, la constructie au lucrat aproximativ 400 de muncitori, in medie, dar au fost si momente in care s-a lucrat cu 800 de oameni. (…) nbsp;Proba la apa a trecut-o, este singurul pod hobanat cu statie de tramvai pe el. Podul are un sistem complex de protectie antiseismica, ceea ce nu s-a mai facut in Romania quot;, a declarat seful de santier, Grigorie Verenciuc, citat e Agerpres.

Foto: Mondo News