Polonezii de la Asseco South Eastern Europe dau 7 mil. euro pe firma de soft Probass


Compania poloneza IT Asseco South Eastern Europe (SEE) a achizitionat integral compania romana de solutii IT Professional Bank Systems amp; Software (Probass), nbsp; scrie Ziarul Financiar.

dupa ce a platit 7,7 milioane de euro pentru 60% din capitalul firmei si a preluat restul actiunilor printr-un schimb de titluri.

Compania poloneza, care a mai preluat in 2007 firmele locale Fiba Software si Net Consulting, a platit 7,7 milioane de euro pentru 60% din capitalul firmei si a preluat restul actiunilor printr-un schimb de titluri.

quot;Ne uitam la firme cu afaceri repetitive, care au expertiza si ai caror manageri nu vor sa plece din companie odata cu vanzarea. Daca avem un feeling ca proprietarul vrea sa plece, nu facem tranzactia. De asemenea, ne intereseaza doar firme profitabile, insa cu un castig net intre unu si patru milioane de euro. Firmele mai mari au de regula propriile ambitii, nu vor sa fie cumparate. Nu ne intereseaza insa reselleri de hardware, de exemplu quot;, declara la Bucuresti Piotr Jelenski, citat de Ziarul Financiar.

Inca patru milionari romani din soft

Potrivit companiei poloneze, tranzactia cu Probass s-a realizat printr-un schimb de actiuni si plati in cash. Astfel, proprietarii anteriori ai Probass devin actionari ai Asseco SEE, primind 1,52 milioane de titluri ale companiei poloneze pentru 40% din Probass, potrivit unui comunicat remis de companie bursei de la Varsovia.

Citeste mai mult pe Ziarul Financiar