Posturile din sistemul sanitar nu vor fi deblocate prea curand, sustine premierul


Primul-ministru Emil Boc a declarat, marti, ca deblocarea posturilor din sistemul medical nu va putea fi reluata deocamdata, deoarece mai intai trebuie analizate rezultatele restructurarii in acest domeniu.

Boc a precizat ca in urma cererii ministrului Sanatatii de deblocare a angajarilor in sistem a cerut o reevaluare a tuturor posturilor disponibile ca urmare a restructurarii.

quot;In acest moment exista posibilitatea ca unul din sapte sa se angajaze potrivit procedurilor legale si acest lucru se deruleaza. Am cerut sa se faca o reevaluare per sistem si sa se vada, in urma aplicarii prevederii legale a angajarii unul din sapte, cate posturi sunt disponibile, sa se acorde acolo unde sunt probleme de sistem, iar dupa aceea vom discuta, in urma finalizarii procesului de restructurare, etapa 1 septembrie, ce resurse umane putem avea, pentru ca nu poti, pe de o parte, sa faci o restructurare si, pe de alta parte, sa facem angajari in acelasi timp quot;, a declarat Boc, citat de agentia Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut si majorarea salariilor medicilor prin noua lege a salarizarii, dar acest subiect a trecut aproape nedezbatut, mai transmite Mediafax.