Presedintele UDMR: Reforma administrativa a tarii nu trebuie sa se faca in 2011

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca daca cineva doreste sa alunge Uniunea din coalitie poate s-o faca intrucat in cazul fortarii unor lucrurireprezentantii UDMR nu vor avea ce face decat quot;sa se ridice, multumind partenerului pentru cooperare, transmite corespondentul Mediafax.

Kelemen Hunor a spus, sambata, la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), ca situatia in care se afla UDMR este quot;grea, dar nu fara speranta quot; si quot;din multe puncte de vedere este fara precedent ce se intampla quot;.

El a amintit ca si in timpul Guvernarii Nastase era vizata o reforma administrativa prin care judetul Harghita s-ar fi impartit intre alte trei judete.

Kelemen Hunor a spus ca, in ultimele 18 luni, reprezentantii UDMR au avut initiative cand au avut lucruri de spus, iar proiectul restructurarii regiunilor a fost initiat chiar de ei, insa contextul politic actual nu permite o astfel de reforma.

Presedintele UDMR a reiterat ideea ca Uniunea doreste stabilitate politica, aratand insa ca, quot;daca cineva doreste sa alunge UDMR din coalitie, poate s-o faca quot; intrucat, quot;in cazul fortarii unor lucruri quot;, reprezentantii Uniunii nu vor avea ce face decat quot;sa se ridice, multumind partenerului pentru cooperare quot;.

quot;Noi trebuie sa sustinem in continuare ca structura de opt din prezent nu corespunde. Trebuie sa ne gandim la restructurare, mai avem timp pana la perioada bugetara 2014 – 2020 sa ne gandim. Insa 2011 nu e anul, mai ales in contextul politic actual, care sa faca posibila reforma administrativa din Romania. UDMR nu poate accepta nici varianta de opt, nici cea de opt plus doi, in acest moment noi sustinem viziunea noastra referitoare la reorganizarea regiunilor de dezvoltare si suntem pregatiti sa o dezbatem in coalitie. Consideram ca descentralizarea e importanta si trebuie sa continuam procesul. Calea e sa amanam problema, de dragul stabilitatii politice. Daca cineva doreste sa alunge UDMR din coalitie, poate s-o faca, pentru ca in cazul fortarii unor lucruri, nu vom avea ce face decat sa ne ridicam, multumind partenerului pentru cooperare quot;, a spus Kelemen Hunor, care a adaugat ca, daca va fi nevoie, Uniunea va convoca si alte structuri de conducere pentru a discuta situatia.

Citeste mai mult pe site-ul Mediafax.