Prima Casa 4 – Credite pentru persoanele care au deja o locuinta de maxim 50 mp


Cea mai importanta modificare adusa la programul Prima Casa 4 o reprezinta posibilitatea contractarii unui credit si de catre persoanele care detin deja o locuinta, dar vor sa-si cumpere una mai mare.

Bancile s-au reorientat, iar agentiile imobiliare deja au crescut preturile la apartamentele cu suprafete mai mari. Totodata, preturile la locuintele vechi si cu suprafete mici au inceput sa scada, astfel ca gura de aer atat de asteptata de piata imobiliara din Romania ar putea veni mai repede decat s-a crezut.

De precizat ca cei care vor sa-si vanda locuinta actuala si sa-si ia una mai confortabila prin programul Prima Casa, trebuie sa aiba o suprafata nbsp;
maxima de 50 mp.

Potrivit Imopedia, nbsp;BCR a deschis lista celor care au anuntat inceperea creditarii, desi cu doar o saptamana inainte, presedintele CEC a anuntat ca banca lui va fi prima care va oferi astfel de credite. Celelalte banci sunt si ele pe ultima suta de metri cu pregatirile, multe dintre ele ar trebui sa dea liber la Prima Casa 4 chiar saptamana aceasta.

Programul guvernamental Prima Casa a fost lansat in vara anului 2009. Pana acum, statul a garantat in totalitate creditele destinate cumpararii unei locuinte.

O parte dintre conditiile BCR pentru Prima Casa 4, potrivit Imopedia:

Banca accepta pana la 3 coplatitori.
Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare.
Comisionul de rambursare anticipata este zero. nbsp;
Taxa de evaluare a imobilului e 300 lei pentru un apartament.