Primarul Londrei: Lasati Grecia sa intre in faliment! Cu cat mai repede, cu atat mai bine!



Potrivit lui Boris Johnson, Grecia este responsabila pentru exacerbarea crizei finaciare internationale. El a avertizat ca Anglia nu va contribui la o noua garantie pentru a scoate tara din criza.

Primarul Londrei face parte din numarul foarte mare de conservatori britanici care considera ca Grecia ar trebui lasata sa se descurce singura.

Ministrii de Finante europeni ar trebui sa lase Grecia sa se descurce cu datoriile si sa o oblige sa paraseasca zona euro, ca o consecinta a comportamentului sau quot;nesabuit quot;, a spus Boris Johnson, primarul Londrei, citat de Guardian.

Potrivit lui Johnson, Grecia este responsabila pentru quot;exacerbarea quot; crizei finaciare internationale si a avertizat ca Anglia nu va contribui la o noua garantie pentru a scoate tara din criza. Primarul Londrei face parte din numarul foarte mare de conservatori britanici care considera ca Grecia ar trebui lasata sa se descurce singura.

quot;Ani de zile guvernele au spus ca ar fi nesabuit si de neconceput ca o tara sa paraseasca zona euro (…) Acum este inevitabil sa-si reconsidere parerea si cu cat se intampla mai repede, cu atat este mai bine quot;, a spus Johnson. El a mai sugerat ca Grecia a fost incurajata de catre membrii zonei euro sa se comporte nesabuit si sa faca imprumuturi pe care nu le poate restitui.

quot;Se presupune ca ne angajam in acest sistem de garantare ca sa protejam bancile, inclusiv pe ale noastre. Dar atata timp cat exista teama de faliment si continua nesiguranta, increderea nu va reveni in intreaga Europa quot;, a mai spus Johnson.

Anterior, seful trezoreriei britanice, Danny Alexander, a spus ca europenii se confrunta cu problema garantiei pentru Grecia, dar nu se asteapta ca Angliei sa ii fie cerut sa contribuie.

Ministrii Finantelor din zona euro au amanat decizia finala privind acordarea urmatoarei transe, de 12 miliarde euro, din imprumutul de urgenta convenit anul trecut cu Grecia, solicitand guvernului elen adoptarea unor noi masuri dure de austeritate pentru deblocarea fondurilor. nbsp;

Oficialii europeni au precizat ca estimeaza plata transei pana la mijlocul lunii iulie.

Grecia are nevoie de bani pana la jumatatea lunii viitoare pentru a evita intrarea in default (incapacitate de plata).

Liderii europeni insista ca deblocarea urmatoarei transe sa fie conditionata de aprobarea, de catre parlamentul elen, a unor noi legi privind reforme fiscale si privatizarea activelor statului. intre timp, populatia elena isi exprima tot mai zgomotos dezaprobarea fata de masurile de austeritate si privatizarile impuse de institutiile financiare internationale.

Sursa foto: Daily Mail nbsp;