Profesorii care au corectat lucrari la bacalaureat, la evaluarea nationala sau la titularizare vor fi platiti saptamana aceasta



Trei lei primeste un profesor pentru fiecare lucrare corectata la evaluarea nationala si patru lei pentru o teza de la bacalaureat. Mai castigati sunt cei care au ales supravegherea pe perioada examenelor nationale.

20 de lei este tariful pe zi, adica mai putin decat ia un taran tocmit cu ziua la prasit. nbsp;600 de cadre didactice au muncit vara aceasta in speranta ca vor castiga un ban in plus. Acum, Ministerul Educatiei trage linia si trece la plata.

Cei mai prost platiti sunt profesorii care au corectat tezele absolventilor de gimnaziu. Trei lei este pretul platit pentru fiecare lucrare. Extrem de putin, sustin la unison, cadrele didactice care au fost nevoite sa suporte macelarirea limbii romane in cazul multor candidati.

Ceva mai castigati sunt cei care au facut parte din comisiile de la bacalaureat. Pretul platit de minister pentru fiecare lucrare corectata este patru lei la care se adauga alti trei lei pentru fiecare elev care a sustinut probele de comptenete lingvistice si digitale.

Tariful creste cu un leu in cazul titularizarii. nbsp;Ceva mai castigati sunt profesorii supraveghetori. „Ei vor primi 20 de lei pentru fiecare zi de examen. La nivelul judetului, efortul bugetar este de 620.000 de lei pentru plata celor 600 d ecadre didactice care au luat parte la examenele nationale quot;, a spus Rodica Rosca, contabil sef ISJ Botosani.