Profetii de la Nostradamus citire, la Sfantul Malachia. Papa Benedict, ultimul Papa inainte de sfarsitul lumii?

Nostradamus si Sfantul Malachia, doi dintre celebrii profeti ai lumii, au prezis ca, dupa Papa Benedict al XVI-lea, Biserica Catolica va suferi un declin major, iar umanitatea se va afla in pericol, insa comentatorii acestora subliniaza ca profetiile nu sunt tocmai adevarate.

Michel de Nostradame, cunoscut in intreaga lume drept Nostradamus, a devenit celebru prin intermediul profetiilor sale controversate, a caror interpretare a fost legata, in timp, de tragedii precum cea de la 11 septembrie, din Statele Unite, sau de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Insa celebrul francez nu a avut viziuni doar cu privire la politica si societate, multe dintre profetiile sale facand referire la religie si, mai ales, la suveranii pontifi de la Vatican. Astfel, desi predictiile i-au au fost aspru criticate, au existat mereu sustinatori ai lui Nostradamus care au asociat catrenele din cartea acestuia, Profetii , cu unele dintre evenimentele cruciale ale lumii.

In ceea ce priveste viitorul Bisericii Catolice, Nostradamus nu a fost deloc optimist, insa, legat de viitorul lui Benedict al XVI-lea, la care se crede ca ar face referire catrenele 2.97 si 5.31, pare sa se fi inselat. Nostradamus a prezis, pentru 2012, moartea suveranului pontif. Mai mult decat atat, francezul a facut referire si la succesorul lui Benedict, un barbat tanar care va obtine o functie inalta in 2014. Mai mult, potrivit unor interpretari, noul Papa va crea un scandal in Biserica Catolica pana in 2017, care va fi stins abia in 2020. In cartea “Profetiile complete ale lui Nostradamus”, scrisa de Mario Reading, autorul explica unul dintre catrenele profetului francez: “A German heart is born of Troyan blood/ He will wield such power/ That will chase away the foreign Arabs/ Returning the church to her immaculate preeminence” (trad. O inima germana se naste din sange troian/ Va exercita atata putere/ incat ii va alunga pe strainii arabi/ Readucand biserica la suprematia ei imaculata ).

Se pare ca Nostradamus a rasucit un cutit adanc in rana cu aceasta profetie , scrie Reading. Nascut in Marktl am Inn, la numai 12 kilometri distanta de orasul de unde era originar Adolf Hitler, fostul cardinal Ratzinger a facut mai multe referiri de-a lungul timpului la opera unuia dintre cei mai celebri traducatori in limba germana ai Coranului, profesorul Adel Theodore Khoury, renumit pentru eforturile sale de temperare a dialogului dintre lumea crestina si cea musulmana. “Nostradamus a facut astfel referire la primul Papa de origine germana care sa ofere putere Bisericii Catolice in ceea ce el considera a fi aspectele extreme si inacceptabile ale credintei islamice”, mai scrie Mario Reading. In anii 2000, Biserica Catolica a devenit un subiect foarte dezbatut, gratie succesului comercial repurtat de romanele din seria Codul lui Da Vinci scrise de romancierul Dan Brown.

Ea a generat alte controverse atunci cand s-a aflat ca succesorul papei Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea, a facut parte din organizatia Tinerii Hitleristi in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Alte controverse au aparut atunci cand omenirea a aflat ca in ultimii 50 de ani, intre 1,5% si 5% din clerul catolic a fost implicat in scandaluri cauzate de abuzuri sexuale (afirmatie facuta de arhiepiscopul Silvano Maria Tomasi, la sfarsitul anului 2009).Referiri la Papa Benedict al XVI-lea si la succesorul sau au fost facute si de unul dintre cei mai populari sfinti irlandezi, Sfantul Malachia. Acestuia i-au fost atribuite mai multe minuni si profetii si se spune despre el ca ar fi detinatorul listei celor 112 papi. Astfel, potrivit profetiilor lui Malachia, Benedict al XVI-lea, care este al 111-lea suvern pontif, va fi succedat de un papa al carui pontificat va duce la disparitia orasului Roma, acela fiind, de altfel, si ultimul suvern pontif.

Malachia nu ofera insa si previziuni cu privire la viitorul Bisericii Catolice si al umanitatii dupa disparitia ultimului papa. Insa Malachia a trecut initial in lista suveranilor pontifi numai 111 papi, documentul fiind completat mai tarziu cu cel de-al 112 Papa. Astfel, potrivit arhiepiscopului irlandez, ultimul papa adevarat este Benedict al XVI-lea, cel care apare in profetii drept From the Glory of the Olive . El va fi urmat de cel numit simplu Peter the Roman . Dupa acesta, Catolicii ar urma sa conduca teribila judecata , desconsiderand astfel Apocalipsa biblica. La numirea papei Benedict al XVI-lea in fruntea Bisericii Catolice s-a spus ca aceasta alegere a fost una de tranzitie, rolul sau fiind acela de a duce la bun sfarsit o parte dintre proiectele Papei Ioan Paul al II-lea. La randul sau, Benedict al XVI-lea a spus ca papalitatea sa va fi una de scurta durata.