Prognoza meteo de Craciun si Revelion: Vezi cum va fi vremea in perioada 25 decembrie 2010 – 1 ianuarie 2011


De sarbatori vom avea
parte de temperaturi mai ridicate decat cele inregistrate anul trecut.
Potrivit meteorologilor, pana de Craciun vom avea temperaturi apropiate
de cele normale, in unele zone chiar mai ridicate, insa urmeaza o noua
perioada de racire pana la Revelion.

Ioan Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) a declarat pentru Realitatea TV ca vremea se va incalzi in urmatoarea perioada, fiind asteptate ploi pana in prima zi de Craciun. Pe 26 decembrie vremea intra intr-un proces de racire, la munte fiind posibil sa ninga.

quot;Cum a inceput iarna acum decembrie e mai blanda, anul asta decat anul trecut. Pentru ca va amintesc ca anul trecut am avut zapada de 20-30 de centimetri in sud cu viscol puternic, acum a fost o incercare de viscol in sud-est pana aseara, acum e ceva pe vest pana maine dimineata, dupa care urmeaza o pauza pana in ziua de Craciun pe 25 decembrie in care temperaturile cresc de la minus 20 grade in depresiuni vom ajunge la minus 12, iar in Bucuresti de la minus 14 vom ajunge la minus 5 grade, saptamana viitore. Prin urmare este o incalzire. Parte anormala a acestei luni nu este frigul, mai rau este ce urmeaza saptamana viitoare, mai rau in sensul ca se incalzeste si ploua si este un strat de zapada in sudul tarii, graul trebuie sa fie acoperit, care e posibil sa dispara. Prin urmare daca ploua si dispare acel strat de zapada, dupa care saptamana urmatoare urmeaza minus 10-15 grade agricultura e nbsp; in pericol. In aceasta perioada de luni pana pe 25 decembrie mai ales in zonele joase se poate forma poleiul pentru ca noaptea raman temperaturile sub 0 grade quot;, a declarat directorul general al ANM la emisiunea 3X3 de la Realitatea TV.

Ioan Sandu a mai precizat ca pana la sfarsitul lunii decembrie nu vom avea parte de viscol. El a subliniat totusi ca in nordul tarii temperaturile vor fi mai scazute decat in rest.

quot;Din 26 decembrie pana la Revelion temperaturile incep sa scada putin, nu vom ajunge la temperaturile de acum, dar se apropie de normal si nu vedem un al doilea viscol inainte de Revelion. La munte speram sa nu ajunga ploile speram sa ramana cel putin lapovita si la peste 1500 de metri sa ninga. nbsp; Anul acesta in vest si nord vom avea iarna serioasa, dar nu exagerata, putin mai usoara ca anul trecut quot;, a mai spus Ion Sandu.

Perioada 20 – 25 decembrie

quot;Temperatura incepe sa creasca, nu mai sunt probleme cu zapada, in special judetele din sudul tarii pot sa aiba probleme de polei, pentru ca, practic, precipitatiile din timpul zilei vor fi sub forma de ploaie quot;, a spus directorul ANM, in cadrul unei videoconferinte guvernamentale.

Perioada 26 – 31 decembrie

Vreme se raceste din nou. Nu vom ajunge la temperaturi de -20 de grade Celsius in regiunile montane, insa minimele ar putea ajunge la valoarea de -10 grade Celsius.

Este posibil sa ninga, insa, deocamdata nu exista indicii ca ar putea cadea cantitati mari de precipitatii. Daca prognoza se va modifica, ANM promite ca va emite atentionare in timp util.