Program de Sarbatori la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi

Sarbatorile de iarna 2012 aduc o serie de modificari in programul unor institutii, inclusiv in programul spitalelor.

La Iasi, cel mai mare spital din judet va avea un program special, unele sectii fiind inchise, iar altele urmand a functiona la capacitate redusa.

Astfel, la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi unele sectii vor fi inchise pe timpul sarbatorilor de Craciun si Revelion, printre acestea numarandu-se si sectia de alergologie. Policlinica Spitalului Sf. Spiridon va fi si ea inchisa pe data de 24 si 31 decembrie, zile declarate libere de Guvern.

De precizat ca Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) va sta non-stop la dispozitia iesenilor pentru eventualele urgente medicale. In alte sectii se va lucra dupa un program special.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Diana Cimpoesu, a declarat pentru bzi.ro ca multi ieseni amana internarile in perioada sarbatorilor, fapt pentru care se asteapta la un val de pacienti imediat dupa Revelion.

”Cu siguranta, in sectiile de endocrine si dermatologie vor fi cei mai putini pacienti, iar sectia de alergologie va fi inchisa. Daca vor fi cazuri de alergii severe, vor fi preluate de medicii de garda care vor asigura serviciul medical si in perioada sarbatorilor. Multi ieseni amana internarile in aceasta perioada, fapt pentru care ne asteptam la un val de pacienti imediat dupa sarbatori, cu afectiuni acutizate”, a declarat Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD, purtator de cuvant in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.Foto: Mondo News