Program institutii publice de sarbatori: Vezi programul de Craciun si Revelion la agentiile de voiaj, Posta Romana, banci si magazine

nbsp;

Saptamana viitoare, este bine sa va grabiti sa va achitati facturile scadente, sa platiti ratele si sa va depuneti documentele la Fisc, deoarece, cum se intampla in fiecare an, in perioada sarbatorilor de iarna, institutiile statului si bancile lucreaza dupa un program special.

In zilele de 25 si 26 decembrie, dar si pe 1 si 2 ianuarie, majoritatea institutiilor nu lucreaza cu publicul. Administratiile financiare din toata tara vor avea ghiseele inchise pe 25 si 26 decembrie si pe 1 si 2 ianuarie. In rest, functionarii Fiscului vor lucra dupa programul normal.

Toate ghiseele postale vor fi deschise in 24 si 31 decembrie, dar vor fi inchise in 25 – 26 decembrie si, respectiv, 1 si 2 ianuarie 2010. Pe 24 si 31 decembrie, toate unitatile unde se lucreaza in doua schimburi vor fi deschise pana la ora 17.00 sau 18.00, in functie de numarul de clienti la ghiseu.

Bucurestenii nu isi pot plati facturile la gaze intre Craciun si Revelion. Casieriile din Capitala si judetul Ilfov sunt inchise de pe 25 decembrie pana pe 3 ianuarie.

Facturile la electricitate pot fi platite doar saptamana viitoare, de luni pana miercuri, intre orele 8.30 si 19.30, dupa care vor fi inchise pana pe 4 ianuarie.

Hipermarketurile au anuntat ca isi vor prelungi programul de functionare cu 2 – 3 ore in perioada sarbatorilor, pentru a face fata numarului mare de clienti care nu au renuntat la cumparaturile de sezon. Majoritatea centrelor comerciale vor fi inchise pe 25 decembrie si 1 ianuarie.

Cele mai multe unitati bancare nu vor fi deschise in zilele de 25, 26, 27 decembrie si nici pe 1, 2, 3 ianuarie 2010. Exceptie vor face bancile din marile centre comerciale. Bancomatele vor functiona pe toata perioada sarbatorilor. Dar, din cauza cererii mari de bani lichizi, s-ar putea sa va treziti in fata unui bancomat gol. Asa ca mai bine scoateti din timp sumele de care aveti nevoie, plus o rezerva.

Cei care vor sa mearga cu trenul nu isi vor putea cumpara bilete de la agentiile de voiaj CFR pe 25 decembrie si pe 1 ianuarie. Pe 26 decembrie si 2 ianuarie se va lucra doar intre orele 8.00 si 12.00.