Protestatarii blocheaza traficul si forteaza intrarea in Parlament

Spiritele s-au incins la Parlament. Mai multi protestatari incearca sa intre cu forta in curtea Palatului Parlamentului. Sindicalistii s-au imbrancit cu jandarmii in care au aruncat cu sticle cu apa si au spart un monitor pe care urmareau dezbaterea motiunii. Oamenii protesteaza fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern si pentru a sustine motiunea de cenzura la adresa cabinetului Boc.

Un nou scandal la Parlament. Dupa ce luni senatorii si deputatii s-au certat in timpul votului pentru posturile de judecator la Curtea Constitutionala, astazi scandalul s-a mutat la portile institutiei. Mai multi participanti la protestul de la Parlament au incercat sa forteze intrarea in cladire si s-au imbrancit cu jandarmii in timp ce doreau sa intre impreuna cu reprezentanti ai PSD. Nemultumiti ca nu sunt lasati sa intre, protestatarii s-au imbrancit si au aruncat cu apa in jandarmi. Conflictul a fost atenuat de jandarmi, insa a izbucnit din nou in urma cu putin timp. Protestatarii se imbrancesc cu fortele de ordine care incearca sa mentina cordonul.

Jandarmii aflati in curtea Palatului Parlamentului s-au grupat in dispozitiv si au format un lant in interior, in dreptul portii de acces. Oamenii se calca in picioare, iar unii dintre ei au cazut, o femeie fiind scoasa din multime de fortele de ordine.

Protestatarii arunca cu sticle cu apa in jandarmi si spre un monitor unde urmareau discursul din Parlament al premierului Emil Boc, iar monitorul s-a spart.

Protestatarii au blocat traficul pe Bulevardul Izvor

De la portile Palatului Parlamentului, o parte dintre protestatari s-au mutat pe strada, blocand traficul rutier. ‘A fost o actiune spontana si s-a evitat intrarea in forta. Incercam prin negociere sa deblocam strada’, a declarat Marius Militaru.

Politia rutiera a Capitalei a decis oprirea traficului rutier pe bulevardul Izvor din Capitala, intre bulevardul Libertatii si strada B. P. Hasdeu, ca masura pentru siguranta participantilor la protestul sindical.

Protestarii fluiera, scandeaza impotriva Executivului si a presedintelui Traian Basescu si agita pancarte cu mesaje ca Ceausestii impuscati/Astia merita spanzurati sau Basescu, calaul batranilor’.

Zece protestatari au avut nevoie ingrijiri medicale de la echipa medicala a Ambulantei Bucuresti. Doi dintre ei au fost transportati la Spitalul Universitar.

Participantii la mitingul sindical de marti de la Palatul Parlamentului au fost inlocuiti, incepand cu ora 11.00, de schimbul doi de protestatari, din pricina caniculei si a dorintei organizatorilor de a acoperi intervalul orar 9.00-16.00. Potrivit meteorologilor, la aceasta ora in Bucuresti se inregistreaza aproximativ 38 de grade Celsius.
Foto: Mondo News
Vezi imagini LIVE pe site-ul Realitatea TV