REZIDENTIAT 2012: La examenul din 25 noiembrie s-au inscris peste 5300 de absolventi

Se apropie concursul de Rezidentiat editia 2012. Un numar de 5371 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la concursul de Rezidentiat pe care Ministerul Sanatatii il va organiza in data de 25 noiembrie 2012.

In sesiunea din 2012, dintre cele 3730 locuri si posturi scoase la concurs, un numar de 3310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara si 170 pentru farmacie.

Concursul de intrare in rezidentiat va fi organizat in 25 noiembrie, in sistem descentralizat, in sase centre universitare, respectiv Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie.

Absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor concura pe 3730 locuri si posturi scoase la concurs. Cei mai multi medici tineri, 4142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

La fel ca anul trecut, si in acest an, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Ca noutate, in acest an, s-a decis organizarea concursului de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara.

De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu s-a mai stabilit aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada.