Raed Arafat nu mai vrea 2% din impozitul pe venit pentru SMURD

Fostul subsecretar de stat Raed Arafat a sustinut, ieri, la o dezbatere video transmisa pe stirileprotv.ro, ca a incercat sa aiba o discutie despre noua lege a sanatatii cu premierul Emil Boc, insa a fost refuzat de acesta pe motiv ca este impotriva concurentei.

In plus, la o alta emisiune tv, Raed Arafat a declarat, in replica la afirmatia presedintelui Traian Basescu ca n-a primit niciun raport privind legea sanatatii, ca documentul a fost trimis la minister in urma cu 3-4 zile.

La dezbaterea la care a participat si presedintele CNAS Lucian Duta, Raed Arafat a sustinut ca serviciul de ambulanta este cel mai vulnerabil.

”Exista consortii foarte mari care s-au specializat in a prelua serviciile de urgenta din alte tari. Legea devenind permisiva, ei vin si spun ca ne discriminezi.O prima etapa vor fi licitatii. Vine apoi cu costuri mai mici, scoate statul prin absorbtie. Serviciul de ambulanta e cel mai vulnerabil. Te trezesti ca 30% a ramas in zona publica si 70% particulara. Altfel negociaza, devine incet-incet monopol”, a spus Arafat.

Referindu-se la Fundatia pentru SMURD, Raed Arafat a spus ca aceasta a fost creata pentru a sprijini activitatea SMURD si ca ia in calcul sa nu mai colecteze anul acesta cei 2% din impozit.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

Sursa foto: Realitatea TV