Rapid Bucuresti va disputa in Regie meciurile consideratepe teren propriu

nbsp;

Dupa ce CS Rapid a reziliat contractul de inchiriere a stadionului catre FC Rapid, din cauza datoriilor la chirie, oficialii giulestenilor au gasit repede o solutie.

Presedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, joi, ca meciul din prima etapa a Ligii I, cu FC Vaslui, se va juca pe stadionul din Regie.

Oficialul giulestenilor a precizat si ca datoria de 150.000 de euro calculata de CS Rapid pentru chiria stadionului este prea mare si ca suma este, de fapt, de doar 40.000 de euro.

quot;Nici daca vrem nu putem juca in Giulesti. Nu suntem de acord cu suma ceruta de club, pentru ca nu este cea reala, consideram ca avem o datorie de aproape 40.000 de euro pentru chirie si utilitati. Nu stiu cum va fi pana la urma, dar oricum primul meci nu il vom juca in Giulesti. In Regie vom juca, am comunicat la liga astazi. Am incercat sa jucam la Brasov, dar cei de la Vaslui nu au vrut si jucam in Regie quot;, a declarat Dinu Gheorhge, la sport.ro.

Oficialul rapidist a precizat ca in cupele europene Rapid va juca pe National Arena si a exclus varianta stadionului Steaua, ramas liber dupa ce MApN a reziliat contractul Stelei tot din cauza datoriilor la chirie. quot;In Ghencea ar trebui sa aducem un preot, sa curatam locul si apoi sa putem juca. Cum sa jucam acolo? Vreti ca la primul meci cu suporteri sa-mi iau ce nu se cuvine? quot;, a comentat Dinu Gheorghe.

Dinu quot;Vama quot; a explicat ca FC Rapid a investit aproape 2 milioane de euro in modernizarea stadionului Giulesti-Valentin Stanescu, iar CS Rapid doar a incasat chirie: quot;Sa vedem daca se va ajunge la o intelegere sau nu. Ei au propus ceva, noi altceva, dar daca nu am ajuns la un acord nu inseamna ca trebuie sa ne impuscam. Rapid a cheltuit acolo aproape doua milioane de euro in ultimii ani, gazonul e facut de FC Rapid, toate modernizarile, tabela, generatoarele, toate sunt ale fotbalului. Ei nu au facut nimic altceva decat sa incaseze chiria asta. Nici macar curatenie nu fac cei de la CS Rapid, noi facem curatenie. Ei nu au zugravit trei metri patrati, nu au schimbat un scaun, nimic. Am platit 40.000 de euro sa schimbam lampile, acum ce sa fac sa ma sui sa iau lampile de pe stalp? Chiria era pentru ceea ce primeam. Noi primeam doar un drept de folosinta, fara ca proprietarul sa investeasca un leu pentru noi quot;.

quot;Nimeni nu doreste sa plecam din Giulesti, dar nici sa ne dam pielea de pe noi ca sa putem juca acolo. Daca platim aceleasi sume ca pe stadionul national macar sa avem aceleasi conditii. Ati fost la toaleta la Giulesti? Faceti hepatita pe loc. Eu ce sa fac? Sa ma apuc sa platesc zeci de mii chirie si sa ma apuc sa le intretin si lor cladirea? Asa mergem la stadionul national, platim o chirie dar stim ca totul este ceas. Nimeni nu vrea, nu ne dorim sa plecam din Giulesti, pentru spiritul Rapidului, pentru suporteri, dar nu se poate nici asa sa fim stransi cu usa quot;, a conchis Dinu Gheorghe.