Raport OCDE privind viitoarele socuri mondiale: Atac cibernetic, criza financiara si furtuna geomagnetica


Sfarsitul lumii se apropie incet, dar sigur! Un raport intocmit de nbsp;Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) arata ca economia lumii va cunoaste socuri majore in perioada urmatoare.

Scenariul trasat in documentul OCDE intitulat quot;Viitoarele socuri mondiale quot; cuprinde cinci posibile riscuri majore ale viitorului omenirii: nbsp;o pandemie, un atac cibernetic vizand o infrastructura critica, o criza financiara, un conflict socio-economic si o furtuna geomagnetica.

quot;Impactul economic al unor evenimente precum criza financiara sau o posibila pandemie va fi amplificat de globalizare quot;, arata OCDE in comunicatul de presa.

Pericolul unei pandemii a fost scos in evidenta de epidemia de pneumonie atipica din 2002, care s-a propagat rapid din Hong Kong in restul lumii, pe masura ce calatorii contaminati au revenit in tarile de origine.

quot;Numarul tot mai mare al metropolelor foarte populate, in special in Asia, amplifica acest risc, in special la Dhaka, Manila si New Delhi, orase intens vizitate pentru afaceri, turism si migratie quot;, mai explica OCDE.

Totodata, cresterea pretului la alimente la nivel mondial are la baza si seceta din Rusia, care a distrus o cincime din recolta de grau a tarii in 2010. nbsp;

Sursa foto: idiva.com