Regele Mihai a fost intampinat cu flori la Iasi


Regele Mihai si ceilalti membri ai Familiei Regale au ajuns, sambata dupa-amiaza, la Iasi, unde vor participa la slujba de Inviere care va fi oficiata de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, la Catedrala Mitropolitana, transmite corespondentul NewsIn.

Regele Mihai a fost intampinat de cativa ieseni cu flori, iar un veteran de razboi i-a prezentat, timp de cateva minute, o serie de fotografii cu Romania intregita, dar si poze cu diverse evenimente din viata Regelui. “Sunt manifestari prin care ei isi arata pretuirea”, a comentat Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.

IPS Teofan i-a intampinat pe membrii Familiei Regale in curtea Mitropoliei, unde le-a prezentat o scurta istorie a lacasului, precizand, in gluma, ca lacasul se afla in renovare “de zece ani si vor mai trece inca zece pana la finalizare”. Alaturi de Mitropolitul Moldovei, Regele Mihai s-a inchinat la Sfanta Cuvioasa Parascheva, dupa care acestia s-au retras in Palatul Mitropolitan.

quot;Iasiul e probabil cel mai puternic si important centru traditional din regiunea Moldovei. Noi consideram Pastele cea mai importanta sarbatoare religioasa a romanilor. Petrecem zilele de Paste la Iasi, iar luni deschidem o serie de actiuni la Biblioteca Centrala Universitara, in timp ce Principesa Margareta va acorda Inaltul Patronaj Asociatiei ‘Ferdinand I’ care sprijina activitatile bibliotecii quot;, a declarat Principele Radu Duda.

Familia Regala va vizita, duminica, cateva lacasuri de cult din Iasi, respectiv Biserica quot;Trei Ierarhi quot;, Biserica quot;Neculai Domnesc quot; si Manastirea Galata. In dimineata zilei de luni, Familia Regala va merge la Biblioteca Centrala Universitara quot;Mihai Eminescu quot;.

Ceremonialul religios de Inviere de la Catedrala Mitropolitana din Iasi se va desfasura in aer liber, motiv pentru care importante forte de ordine vor fi mobilizate in zona Mitropoliei. Pe raza municipiului, in perioada Sarbatorilor de Paste, circa 1.700 de politisti vor patrula in locurile aglomerate, in special in jurul bisericilor.