Regele Mihai va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Iasi

Regele Mihai va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Iasi, in cadrul evenimentelor consacrate sarbatoririi zilei de 10 mai. Marti, la ora 17, in Sala Regilor a Palatului Elisabeta, Principesa Mostenitoare si Principele Radu vor primi delegatia Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Senatul Universitatii a votat conferirea inaltului titlu academic Majestatii Sale, cu ocazia impinirii varstei de 90 de ani. Evenimentul va avea loc in absenta Regelui Mihai, care va fi reprezentat de Principesa Mostenitoare.

Ceremonia va cuprinde intonarea Imnului Regal si a imnului universitar Gaudeamus Igitur, citirea unui Laudatio de catre un reputat om de stiinta al universitatii, primirea insemnelor titlului academic de catre Principesa Mostenitoare, in numele Regelui, si citirea raspunsului Majestatii Sale. Solemnitatea din Sala Regilor va fi urmata de o receptie in Sufrageria mare a Palatului Elisabeta.

Un numar de 28 de profesori, in frunte cu rectorul, prorectorii, decanii si membrii Senatului Universitatii Alexandru Ioan Cuza, vor fi prezenti la ceremonia de la Palatul Elisabeta.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi a sarbatorit o suta cincizeci de ani de existenta. Cladirea universitatii este ctitorie a Regelui Carol I si intreaga sa existenta de un secol si jumatate este strans legata de Coroana si de valorile si principiile ei fundamentale.

Majestatea Sa va fi prezenta la evenimentele care vor urma. in dimineata de 10 mai, Regele Mihai va depune flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal. in dupa-amiaza zilei de 10 mai, Majestatea Sa va deschide sarbatoarea Garden Party 2012, cea mai ampla actiune publica a Palatului Elisabeta, ce va reuni 3,000 de participanti.

Sursa foto: princeradublog.ro