Remaniere guvernamentala, o comedie marca Basescu

Termenul acordat, de presedintele Basescu, Cabinetului Boc se apropie de sfarsit. Guvernul Boc a demonstrat ca nu este in stare sa gestioneze criza, ba mai mult decat atat, prin fel de fel de masuri haotice, a reusit sa blocheze pur si simplu activitatea unor ministere.

Va fi capabil Basescu sa puna capat acestei degringolade in care se afla Palatul Victoria? Va avea vointa politica sa ofere opozitiei sansa guvernarii? Greu de crezut.

Asumarea esecului va duce la scaderea popularitatii partidului. In acest moment, PDL-ul se afla in fata falimentului politic. Incoltit de PSD si PNL, dar si de alegatori, care se gandesc ingroziti cum vor putea plati facturile in aceasta iarna, PDL-ul cauta cu disperare o solutie.

O noua majoritate ar fi solutia, dar aceasta majoritate ar trebui sa fie acceptata de Traian Basescu. Guvernul de avarie, propus de Crin Antonescu, nu se bazeaza pe o constructie politica acceptata de PSD. Cat timp cei doi, Victor Ponta si Crin Antonescu, nu se inteleg, Boc poate sa stea linistit.

Remanierea guvernamentala nu va rezolva problema; alti ministrii cu acelas program de guvernare.

Intrebarea nu este quot;Cine pleaca din guvern? quot;, intrebarea legitima este: Cand va pleca acest guvern?

Foto: Mondo News