Renumarare voturi: La BEJ Cluj buletinele de vot se numara la mana


La Cluj, buletinele de vot sunt numarate quot;la mana quot; de catre membrii Biroului Electoral Judetean, explicatia celor de acolo fiind aceea ca asa a dispus Biroul Electoral Central.

Mai exact, buletinele de vot sunt numarate si apoi incluse intr-un dosar, pe care se scrie numarul de buletine de vot din interior.

Potrivit conducerii BEJ Cluj, Biroul Electoral Central a trimis un comunicat in care a indicat procedura de trimitere a buletinelor la Bucuresti. Buletinele de vot sunt numarate, puse in dosare, apoi in cutii sigilate si trimise la Bucuresti. Echipa de la Cluj va ajunge in Capitala sambata dimineata, in jurul orei 04.00.
De precizat ca buletinele de vot fi duse la Bucuresti cu o masina pusa la dispozitie de catre Prefectura Cluj.

Reamintim ca Biroul Electoral Central a hotarat vineri, intr-o ultima sedinta, sa respecte decizia Curtii Constitutionale si sa efectueze renumararea voturilor nule la sediul BEC. De precizat ca trebuie renumarate peste 138.000 de voturi considerate nule.

De mentionat ca toate voturile nule din tara trebuie aduse la Bucuresti pentru a fi renumarate la sediul EBC. Misiunea nu este deloc usoara, tinand cont ca cele 138.000 de voturi vor trebui reanalizate si renumarate de numai 17 persoane.

Fiecarei persoane ii va reveni peste 8 mii de voturi in urmatoarele doua zile. Inca din aceasta seara vor incepe sa soseasca masinile cu voturile considerate nule, primele care vor ajunge la sediul BEC fiind cele din Capitala.