Reorganizarea teritoriala se discuta din nou saptamana viitoare


Premierul Emil Boc a anuntat ca proiectul reorganizarii teritoriale a Romaniei nu a fost abandonat, urmand a fi din nou discutat din nou in cadrul coalitiei de guvernare incepand cu saptamana viitoare, informeaza agentia Mediafax.

Discutiile vor avea loc in paralel cu derularea procesului de descentralizare prin transferul de atributii si patrimoniu catre autoritatile locale.

quot;Proiectul reorganizarii administrative nu a fost abandonat, discutia va fi reluata quot;, a spus Boc, la postul public de televiziune.

Premierul afirmase, recent, nbsp;ca membrii coalitiei nu au deocamdata un punct de vedere comun privind reorganizarea administrativa, astfel ca procesul va incepe, in prima etapa, prin preluarea de catre primarii a atributiilor apartinand in prezent unor structuri ministeriale.

Proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei cuprinde opt judete in loc de 42 cate avem acum, conduse de prefecturi. Capitalele vor fi Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti.

Sursa foto: RTV