Restructurarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Guvernul a luat decizia de a restructura Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Prima hotarare de Guvern se refera la fuzionarea directiilor judetene de sport si directiilor judetene de tineret, astfel incat din totalul de 1920 de posturi din toate directiile judetene si a municipiului Bucuresti, raman 1350. Din cele 570 de posturi care vor fi reduse, sunt ocupate doar 224, iar 346 sunt libere.

A doua hotarare adoptata de Guvern se refera la reducerea aparatului administrativ al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, atat din structura centrala cat si din institutiile subordonate Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport.

In structura centrala, reducerea se face de la 202 posturi(dintre care 195 erau ocupate) la 165 de posturi: 37 de posturi reduse, dintre care 30 ocupate si 7 vacante.

Se vor face reduceri de posturi si la casele de cultura ale studentilor, cluburi sportive si complexuri sportive nationale.

In total, Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport va realiza o reducere de 1239 de posturi, dintre care 575 ocupate si 664 vacante.

Foto: Mondo News