Restructurari la Posta Romana pentru a se evita colapsul financiar

Posta Romana va fi restructurata si modernizata, prin reducerea numarului de angajati, dezvoltarea portofoliului de servicii financiare si transformarea factorilor postali intr-o quot;forta de vanzari directe quot;.

Cel putin asta prevede strategia de
restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana,
aprobata de Guvern, obtinuta de agentia Mediafax.

Din cauza datoriilor de miliarde pe care le inregistreaza Posta Romana, compania este in prag de faliment. Pentru a se evita intrarea in colaps financiar, Guvernul a hotarat nbsp; infiintarea a sapte centre de posta pentru deservirea clientilor majori, angajarea unei companii de consultanta care sa asiste compania la introducerea unui sistem IT integrat, internalizarea activitatilor de procesare si transport numerar, achizitionarea a 400 autovehicule de transport valori pe toate segmentele.

Potrivit documentului citat de Mediafax, situatia economica a Companiei Nationale Posta Romana s-a inrautatit considerabil incepand din 2008, agravandu-se accelerat in al doilea semestru al anului 2009, evolutie negativa determinata in principal de deciziile manageriale din 2008, cu efecte ce au creat quot;premisele unui colaps financiar iminent quot;.

Astfel, in 2008, pierderile au ajuns la 11,3 milioane lei. In 2009 acestea au fost de 180,3 milioane lei.