Retete de Paste: Friptura de miel, ciorba de miel si stufat

Cei care au cumparat deja carnea de miel au acoperit-o cu vin si condimente pentru friptura.Altii pregatesc desertul, asa ca prin case pluteste deja aroma cozonacilor scaldati in nuca, asezati langa pasca plina de stafide aurii.Aluatul a crescut frumos in tavi si se rumeneste in cuptor. Cozonacii vor sta mandri pe masa de duminica, alaturi de friptura, pasca si oua rosii.Pentru ca friptura de miel sa iasa frageda, carnea este pusa din aceasta seara in vin, impanata cu usturoi, apoi in functie de zona, condimentata cu tarhon sau cimbru, cum se face in Moldova si in sud. Maine va intra la cuptor alaturi de gustosul drob.Gospodinele mai pregatesc si ciorba sau miel umplut cu legume. Iar cele din Oltenia si Muntenia fac stufat, o mancare din carne de miel cu multa verdeata. Cate bordeie, atatea retete.