Retete de peste de Florii: Scrumbii de Dunare la gratar

Se mananca peste de Florii, astfel ca scrumbiile de Dunare pot fi o optiune culinara simpla si foarte gustoasa. Mondo News va recomanda o reteta de scrumbii la gratar, mai jos vedeti ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare.Ingrediente:- scrumbii de Dunare (1 kilogram)- ulei, 1/2 pahar- lamai, 2 bucati- piper- marar sau patrunjel verde- dafin, o foaie- hartie pergamentModul de preparareScrumbiile de Dunare se curata de solzi, se taie pe burta si se curata bine, se spala si se sareaza.Fiecare scrumbie se inveleste in hirtie de pergament, unsa cu ulei, dupa care se pun pe un gratar dublu si se asaza direct pe jar. Se prajesc pe ambele parti intorcand gratarul.Pestele prajit, se scoate pe un platou, iar dupa ce sa raceste, se indeparteaza capul si coada si se taie in doua, pe lungime.Peste feliile taiate, se toarna un sos format din ulei crud, zeama de lamaie si piper, dupa care se presara patrunjel verde tocat.Sursa foto: info-delta.ro