Retete din Cartea regala de bucate – Prajitura Gabriela

Ingrediente Pentru 16 persoaneBlatul: 10 albusuri de ou batute spuma 400 g de zahar 300 g de nuca macinataCrema: 10 galbenusuri de ou 200 g de zahar 4 linguri de faina 400 ml de lapte 1 fiola cu esenta de vanilie 400 g de unt fara sare 2 lamai galbene 1 lamaie verde (lime) pentru decorare cateva flori de margareta, pentru decorare 1 praf de sareMod de preparareBlatul: Intr un bol mare de sticla, bateti 5 albusuri spuma cu 200 g de zahar si la sfarsit incorporati 150 g de nuca macinata. Ungeti cu unt tava mare de la aragaz, imbracati o in hartie de copt, pe care de asemenea o ungeti cu unt. Turnati compozitia de blat in tava, nivelati o si intro­du­ceti la cuptor la 180° C, timp de 50 de minute. Scoateti din cuptor, rasturnati blatul rezultat pe masa, inlaturati hartia de copt si ungeti cu unt. Din restul ingredientelor mai preparati, in aceeasi maniera, inca o foaie.Crema: Intr un oala de marime medie, amestecati zaharul, faina, galbenusurile cu laptele, cu sarea si fier­beti la bain marie, la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand obtineti o crema tare si omogena. indepartati de pe foc si lasati sa se raceasca. intr un bol, frecati untul spuma, adaugati coaja rasa si zeama de la cele 2 lamai. Adaugati aceasta compozitie peste crema complet racita si amestecati cu mixerul foarte bine, pana la omogenizare. Se intinde crema obtinuta intre cele doua blaturi si se pune la frigider pentru 24 de ore.Servire Prajitura se taie in bucati patrate si se aranjeaza pe far­furii individuale. Nu se orneaza deasupra, dar pe farfurie se pot adauga 2 felii subtiri de lamaie verde (lime), cu o floare de margareta alaturi.