Retete muraturi: Conopida murata, mod de preparare

Conopida este o leguma foarte sanatoasa si delicioasa. Pentru iarna, conopida murata este printre cele mai gustoase legume, laolalta cu varza murata, castravetii murati sau gogosarii in otet.Va prezentam mai jos reteta de conopida murata:Ingrediente: o jumatate de kilogram de conopida, o ceapa medie taiata felii, 1 catel usturoi, boabe de piper negru, frunze de dafin, cimbru si maghiran dupa gust, 250 ml apa, 250 ml otet alb, o jumatate de lingurita sare, o jumatate de ceasca uleiMod de preparare: Se spala si se taie conopida, apoi se pune in apa fierbinte si se lasa 3 minute, cu capac. Se scurge se pune intr-un castron cu apa rece. Intr-o tigaie cu ulei, se caleste ceapa cu usturoiul, iar cand acesta s-a incalzit si se amesteca cu conopida.Saramura se pregateste dizolvand bicarbonat de sodiu in apa, cu otet, condimente si se lasa la fiert 3 minute. Se pune conopida in borcane, se adauga saramura, lasand spatiu de 1 cm intre capac si suprafata lichidului. Se pune capacul si inchizi ermetic.Sursa foto: terapienaturista.ro