Revelion 2011 – La Multi Ani! Japonia si Coreea de Sud au intrat primele in noul an!


Japonia si Coreea de Sud au intrat cu focuri grandioase de artificii la ora 17 in 2011. Japonia s-a pregatit toata luna decembrie pentru anul care va sa vina, cu petrecerile de uitat anul care a trecut, prin care a lasat in urma grijile si necazurile. Urmareste din ora in ora, live, cum sarbatoreste fiecare tara intrarea in Noul An.

Desi majoritatea sud coreenilor sarbatoresc Anul Nou abia in februarie, la Seul au fost organizate, ca pe tot globul, festivitati impresionante. Coreenii s-au adunat in centrul Seulului pentru a asculta cele 33 de batai ale clopotului gigantic, ce marcheaza simbolic, ultimele secunde din 2010.

Dincolo de impresionantele focuri de artificii, japonezii prefera sa sarbatoreasca alaturi de familie. In arhipelagul nipon, Revelionul este un adevarat spectacol in care se regasesc atat ritualuri traditionale, cat si ceremonii moderne, informeaza Realitatea TV.

La aceasta ora Brisbane a intrat deja in 2011. Sarbatoresc si locuitorii din Vladivostok, cel mai mare port al Rusiei la Oceanul Pacific, cei din insula Guam, si cei din Papua Noua Guinee. Pana acum au intrat in noul an locuitorii din Sydney, Australia, cei din Extremul Orient rus, din Noua Zeelanda si Kiribati. Urmareste LIVE aici, din ora in ora, Revelionul din toate colturile lumii.

Locuitorii din Brisbane, cei din Vladivostok, cel mai mare port al Rusiei, cei din insula Guam si cei din Papua Noua Guinee au intrat in 2011, in urma cu cateva momente. Peste mai putin de o ora vor primi anul 2011 si japonezii.

Un impresionat spectacol a avut loc la trecerea dintre ani, la Sydney, in Australia unde anul 2011 a fost intampinat cu un imens foc de artificii. Tot spatiul de la Darling Harbour la celebra cladire a Operei din Sidney a fost supra aglomerat de localnic,i dar si de mii de turisti. Oamenii au venit de la primele ore ale diminetii pentru a se asigura ca vor avea cea mai buna priveliste.

Inarmati cu paturi si bauturi calde spectatorii au asteptat miezul noptii. Rabdarea lor a fost rasplatita cu un urias spectacol pirothenic programat sa dureze aproape un sfert de ora.

A inceput noul an si nbsp; in Kiribati, nbsp; Noua Zeelanda si Peninsula Kamceatka.

Cei aproximativ 350 de mii de locuitori ai Peninsulei Kamceatka au sarbatorit trecerea in noul an concomitent cu mai multe insule din oceanul Pacific. Disputata la inceputul secolului trecut de Japonia si Rusia, Kamceatka a revenit din 1927 definitiv imperiului sovietic, fiind pana in 1990 zona militara cu acces strict controlat.

Noua Zeelanda este practic izolata din punct de vedere geografic. Cel mai apropiat vecin al sau este Australia, situata la 2000 de kilometri nord-vest, iar cele mai apropiate teritorii sunt Antarctica la sud si Noua Caledonie, insulele Fidji si Tonga, la nord.

Tara a fost colonizata in jurul anului 1200 de triburi polineziene, care au pus bazele culturii traditionale maori. In 1642 au aparut primii europeni. Dupa mai bine de patru secole, influenta britanica este cea mai evidenta, in special in anumite domenii: pub-urile, berea, pasiunea pentru rugby, cricket si yahting, dar si tabietul ceaiului de la ora cinci.

Mostenirea maori, neglijata multa vreme, a cunoscut in ultima vreme o renastere spectaculoasa si se afirma in special in muzica si marochinarie, dar si in arta tatuajului. Amestecul de culturi, face din sarbatoarea Anului Nou un spectacol deosebit de colorat, cand ritmurile stravechi traditionale se amesteca, fara a contrasta, cu dansurile moderne.

Kiribati este un loc care se afla la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia. Cele 32 de insulite ale arhipelagului sunt situate chiar pe meridian si, de aceea, au fost luate ca punct de referinta pentru calcularea fusului orar.

In Kiribati, oamenii cred ca trecerea in noul an este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul noptii, multi se opresc pentru cateva minute din petrecere ca sa se roage pentru un an mai bun decat cel care tocmai se incheie.

In Kiribati, petrecerea de Anul Nou nu se incheie odata cu venirea diminetii. Zilele de 1 si 2 ianuarie sunt sarbatori legale. Localnicii petrec de obicei pe plaja, la picnic sau la inot. Odata cu acest arhipelag, mapamondul intra in 2011.

Din ora in ora Realitatea Tv va transmite imagini din toate colturile lumii cu petrecerile si focurile de artificii de la trecerea dintre ani. Vor sarbatorii ultimii Revelionul locuitorii din Samoa Americana, nbsp; maine, la ora 13.

De altfel, obiceiurile de Revelion se schimba in functie de meridian: de la farfurii ciobite aruncate pe fereastra in Portugalia, boabe de struguri mancate la bataile gongului in Spania, la carbuni care poarta noroc in Marea Britanie.

Realitatea TV va sarbatori trecerea dintre ani la Cetate, alaturi de poetul Mircea Dinescu, care promite o petrecere romaneasca nemaipomenita. Joi seara, maestrul a taiat porcul din care va prepara cele mai alese bucate. quot;Orice petrecere importanta si mai ales sfarsitul de an trebuie sa inceapa cu un sacrificiu si l-am sacrificat pe acest domn pe care o sa-l folosim il imprietenim cu vitelul, cu niste pasari, cu un ied quot;, a spus Mircea Dinescu.